KWPN

Familie

merrielijn 213,
fokfamilie 425

Stokmaat

1,71m

Kleur

Bruin

Geboren

2012

Dekgeld

€ 1000,- excl. 9% BTW en afdracht
Sperma beschikbaar : Vers
Overige informatie : Genoom 100
WFFS-vrij

Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg
Mecklenburg

KWPN Onderzoeksrapport

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 81.0

Fokker

Fam. Feijter Seydlitz
Doorndijk 1
4571 SP Axel

Eigenaar

Joop van Uytert
Van Heemstraweg 6
6624 KJ  Heerewaarden

Reservekampioen verrichtingsonderzoek voorjaar 2015

2019/2018

High Five U.S. geeft duidelijk zijn kwaliteiten door aan zijn nakomelingen. Dat hebben we wel gezien op de landelijke Stamboekkeuringen en Nationale Veulenkeuring. Nationaal veulenkampioen werd Oristo, gefokt door Appie Dijkstra uit Opende. Moedersvader van Oristo is ook nog eens een afstammeling van de hengst Vivaldi. Juryvoorzitter Marian Dorresteijn over Oristo; “Een goed ontwikkeld hengstveulen die mooi naar boven loopt en veel afdruk toonde in draf en galop”. De complete merrie Lush mv. Ampère van A. van Tilborg had de hoogste bovenbalk met 85/85 punten op de stamboekkeuring in Houten. De merrie Little Diva mv. Gribaldi was één van de topmerries in Velddriel met een score van 80/85 punten.

High Five U.S. zorgde met zijn nakomelingen voor een prachtige presentatie tijdens de 1e bezichtiging in Ermelo. Van de 5 voorgestelde zonen mochten er 4 door naar de 2e bezichtiging in Den Bosch. Het zijn mooie opwaartse modellen die er sterk overheen lopen. Een geweldige prestatie! Zijn zoon Lamborghini, High Five U.S. x Olivi, is aangewezen voor het Verrichtingsonderzoek en goedgekeurd voor het Mecklenburg stamboek.

2017

Ook in 2017 maakte de High Five’s weer een goede indruk. Kampioen van Gelderland werd het hengstveulen Morricone UTV mv. Bordeaux gefokt door ons en Anita Taal-Vlas uit Hengelo. De 2e High Five U.S. werd als derde geplaatst, het merrieveulen Madelief T mv. Krack C van fokker Henk Tuss. Wederom werden er op diverse veulenveilingen de High-Five U.S.-nakomelingen goed verkocht o.a. Magnum mv. Gribaldi gefokt door Fam. van Mook, die verhuisde op de E.D.S.-zomereditie voor 14.000 euro naar Brazilië.

2016

In 2016 zijn de eerste veulens geboren van deze sterk bewegende hengst. Wat gelijk opviel is dat de veulens veel houding maken en met zeer veel kracht lopen. Dit viel ook op bij de fokkers, wat resulteerde dat hij in 2016 goed gebruikt werd. Op de EDS zomereditie werd de fantastisch bewegende Lamborghini mv. Olivi gefokt door Chr. de Feijter-Seydlitz verkocht voor een bedrag van €16.000,- en de krachtpatser Lady Killer mv. Ronaldo gefokt door Fam. van Mook voor €15.000,-. Henk Tüss uit Groesbeek fokte een absoluut droomveulen van High Five U.S. uit een Krack C x Gribaldi moeder. In zijn afstammelingen rapportage staat o.a.; High Five U.S. toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De veulens hebben ruim voldoende uitstraling. Bij de thuis gescoorde veulens is de draf en galop goed van ruimte met veel souplesse waarbij het achterbeen goed tot dragen komt.

High Five U.S. is een zoon van de imponerend bewegende Charmeur. Deze hengst komt uit een sterke moederlijn waarvan producten zowel in de sport als op keuringen vaak hoog geplaatst staan. De moeder is Vurona, een Elite, preferente, sport (dr.) merrie van Negro. Zelf is Vurona Z2 geklasseerd. Ook is zij de moeder van de in Denemarken goedgekeurde First Choice (v. Jazz). Uit zijn stam komen vele goede sport- en keuringspaarden.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2015

High Five U.S. is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is goed in balans, makkelijk en ruim. De galop is krachtig, ruim en gedragen. High Five U.S. beweegt met een goede souplesse, een goede houding en veel balans. Als dressuurpaard heeft High Five U.S. veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. High Five U.S. kan maat, formaat en houding toevoegen aan de fokkerij.

Stalgedrag

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies

High Five U.S. kan maat, formaat en houding toevoegen aan de fokkerij.
Merries dienen over voldoende bloed te beschikken.

Stamboom

Stamboom
ADRES
Haneveltweg 10
4332 SM Middelburg
Nederland (NL)

Hengstenhouderij: +31 (0)6 – 11 26 65 56
Manege: +31 (0)6 – 50 88 69 63

e-mail: info@stalgrootprooyen.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m Vrijdag : 8.00 tot 21.00 uur
Zaterdag en Zondag : 8.00 tot 18.00 uur

Stal Groot Prooyen handelt in al haar aktiviteiten volgens de Algemene voorwaarden voor de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).
Deze algemene voorwaarden zijn door de FNRS gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder het nr 40409205 ten behoeve van haar leden.