KWPN

Familie

merrielijn 101,
fokfamilie 71

Stokmaat

1,67m

Kleur

Bruin

Geboren

2015

Dekgeld

€ 850,- excl. 9% BTW en afdracht
Sperma beschikbaar : Vers
Overige informatie : Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport

Stap: 8.5
Draf: 7.5
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 7.5
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 80.0

Fokker

Fam. Laar
Weteringsteeg 36
3911 VN Rhenen

Eigenaar

Joop van Uytert
Van Heemstraweg 6
6624 KJ  Heerewaarden

Zeer sterk bewegende zoon van topvererver Bordeaux!

Afstamming

De vader van de hengst Kenzo U.S. is de topvererver Bordeaux, die onder de Noorse Isabel Freese succesvol is op Grand Prix-niveau. Het duo was onder andere al derde in de GP Kür in Hamburg en Cappeln en nam vorig jaar deel aan het EK. Bordeaux heeft zijn eerste nakomelingen al op Grand Prix en Prix St. Georges-niveau, bracht ook al diverse NMK-merries en hoog scorende IBOP-dochters en met Kenzo U.S. wordt zijn vijfde zoon bij het KWPN goedgekeurd.
De moeder van Kenzo U.S. is de Ster Preferente & Prestatiemerrie Verro Fleur, die afstamt van de topvererver Ferro. Deze hengst was tijdens de Spelen van Sydney medeverantwoordelijk voor het Nederlandse teamzilver en individueel was hij met Coby van Baalen goed voor de 5e plaats. Verro Fleur is de moeder van de Z-dressuurpaarden Casanova L en Elan van onze hengsten Sandreo en Gribaldi. Daarnaast ook moeder van het internationale 1.40m-paard Belle Fleur v.Riverman. Zijn moederlijn is verder zeer sterk gefokt met de Stermerrie Kissfleur v.Wisconsin x de destijds zeer goed bewegende Keur & Preferentemerrie Elfleur v.Zaire x Saluut x Courville XX x Rigoletto. Deze lijn bracht van oudsher al goede dressuur- & springpaarden voort. De Courville XX merrie Fleur was destijds al moeder van het internationale topspringpaard Opstalan’s Pasquino onder Bert Romp.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2018

Kenzo U.S. is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft een zeer goede bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is actief, zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte met een actief achterbeen dat ruim voldoende tot dragen komt. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed van ruimte en heeft veel gedragenheid. Kenzo U.S. beweegt met een goede beentechniek en een ruim voldoende houding en goede balans. Als dressuurpaard heeft Kenzo U.S. veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Exterieur

Kenzo U.S. is een ruim voldoende ontwikkelde aansprekende hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een correct hoofd-halsverbinding. De hals komt iets diep uit de borst is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte, goed van vorm en goed van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte en goed van bespiering. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier loopt lang door. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn lang en een fractie week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van kwaliteit en goed van vorm. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Stalgedrag

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Moederrapportage

Verro Fleur is een voldoende ontwikkelde merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat en wat meer formaat mocht hebben en wat hoogbeniger zou kunnen zijn.
Het hoofd is sprekend.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en heeft veel bespiering.
De schoft is voldoende ontwikkeld en zou even wat langer kunnen doorlopen.
De schouder is goed van lengte en is schuin van ligging.
De rug is voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten.
De croupe is een fractie hellend van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is voldoende van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn ruim voldoende van lengte en fractie steil gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en hard van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen zou even wat meer uit de schouder kunnen komen.
De galop is krachtig, goed met de schoft naar boven, ruim voldoende van ruimte, goed gedragen en met een goede houding.

Fok / aanparingsadvies

Kenzo U.S. kan de stap, kracht en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Stamboom

Stamboom
ADRES
Haneveltweg 10
4332 SM Middelburg
Nederland (NL)
Hengstenhouderij: +31 (0)6 – 11 26 65 56
Manege: +31 (0)6 – 50 88 69 63

e-mail: info@stalgrootprooyen.nl
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m Vrijdag : 8.00 tot 21.00 uur
Zaterdag en Zondag : 8.00 tot 18.00 uur

Stal Groot Prooyen handelt in al haar aktiviteiten volgens de Algemene voorwaarden voor de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).
Deze algemene voorwaarden zijn door de FNRS gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder het nr 40409205 ten behoeve van haar leden.