Manegelessen

Manege

Onze manege bestaat sinds 1999 en is in de loop der jaren flink uitgebreid. Wij hebben de beschikking over ruime binnen- en buitenboxen, een flinke weidegang en een rijhal van 800 m2. Vanuit onze gezellige kantine zijn de verrichtingen van ruiter en paard op een plezierige manier te volgen.

Wij geven rijlessen voor zowel beginners als gevorderden op onder meer het gebied van dressuur en springen. Daarnaast verzorgen wij cursussen koetsiersbewijs enkel- of tweespan. Ook het ringrijden, een tak van paardensport die in Zeeland heel erg populair is, kan tot in de puntjes worden geleerd.

U kunt bij ons terecht voor stalling van uw paard of pony. Wij hebben de beschikking over ruime binnen- en buitenboxen, solarium, paardendouche, longeerhal, binnen- en buitenbak en natuurlijk weilanden voor in de zomer. Naast de ‘gewone’ stalling van uw paard of pony kunt u ook uw drachtige merrie bij ons te stallen, om vervolgens bij ons te bevallen.

manegelessen

Manegelessen

Wij hebben voor iedereen een geschikte les op onder meer het gebied van dressuur en springen; van beginners tot gevorderden.

Als nieuwe ruiter krijgt u eerst een proefles, daarna kijken we welke les het beste past. Dat kan in een groep zijn of individueel, op een van onze paarden of die van uzelf.

Lesdagen : maandag t/m zaterdag

We hebben een ruime binnen- en buitenbak en werken met gediplomeerde instructeurs.

Onze stal is in het bezit van het Veiligheidscertificaat.

Vanzelfsprekend werken wij als FNRS-manege met het ruiterpaspoort, waarin de verrichtingen van ruiter en paard worden opgenomen. Het is mogelijk om het FNRS-ruiterpaspoort bij ons op stal te halen.

Daarnaast kunt u als manegeruiter deelnemen aan de FNRS-dressuurwedstrijden die bij ons op stal worden georganiseerd.

Lesgeld

Afmelden van een les minimaal 24 uur van te voren.
Een leskaart is drie maanden geldig.
Maximaal gewicht ruiter 90 kg.
Voor informatie over het leasen van een paard of pony of het huren van een ringrijpaard kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Kwartaalkaart
3 maanden geldig

 • Les per week
  1 uur :
  150,00 euro
 • Les per week
  30 minuten : 11
  0,00 euro
 • Les per week:
  pensionklant : 7
  5,00 euro

Kaart
6 maanden geldig

 • Les om de week
  1 uur :
  180,00 euro
 • Les om de week
  30 minuten : 140
  ,00 euro
 • Losse les 1 uur
  20,00 euro
 • Losse les 30 minuten
  15,00 euro
 • Proefles 1 uur
  15,00 euro
 • Proefles 30 minuten
  11,00 euro
 • Privéles 1/2 uur
  27,50 euro
 • Privéles pensionklant
  15,00 euro
Wij zijn officieel ponymeter voor de KNHS

FNRS kwaliteitswaardering


De FNRS-ruitersportcentra staan voor hoogwaardige kwaliteit en veiligheid en een hoge mate van klantvriendelijkheid.

Om de keuzevrijheid van klanten een handvat te geven, heeft de FNRS een jaar of twintig geleden een kwaliteitsbeoordeling in de vorm van een sterrensysteem ontwikkeld.

FNRS-ruitersportcentra worden tijdens een periodieke keuring gekeurd voor het veiligheidscertificaat en het sterrensysteem door een onafhankelijke inspecteur. Deze dient vast te stellen of het bedrijf nog voldoet aan de eisen die gesteld zijn aan het veiligheidscertificaat en maakt een keuringsrapport op.

Tijdens de keuring wordt er onder andere gekeken naar de accommodatie, voorzieningen en de mogelijkheden, maar ook naar het beleid, instructie en uiteraard de verzorging en welzijn van de paarden en pony’s. De behaalde punten in het keuringsrapport geven aan hoeveel sterren behaald worden, met een maximum van vijf sterren.

De door de FNRS aan ons toegekende vier sterren geven u de zekerheid dat onze manege voldoet aan de eisen, die belangrijk zijn om op een verantwoorde wijze te leren paardrijden en om te gaan met paarden en pony’s.

FNRS dressuurwedstrijd
Manege pony's

Tessa

Tessa

Tessa is een Welsh pony met een groot talent voor springen. Hindernissen springen doet ze met gemak en ze vind het nog leuker als ze lekker hard mag. Verder loopt Tessa voor de koets en houdt ze van gepoetst worden.

Shine

Shine is een dochter van Hagena en op de manege geboren. Shine haar volledige naam is Shiny Fair. Shine is een echte allround haflinger en vind alles wel leuk om te doen. Shine is niet snel bang te krijgen en houdt heel erg van zwemmen in de zee. Shine is ook vaak te zien bij het ringrijden.

Prince

Prince wil altijd graag zijn best voor je doen. Prince kan heel mooi dressuur lopen en maakt ook graag een sprongetje. Prince heeft bij zijn vorige eigenaar altijd voor de koets gelopen.

Cindy

Cindy staat al heel erg lang bij ons op de manege. Ze is een wat oudere haflinger en heeft in het verleden veel gesprongen en dat doet ze nog steeds met veel plezier. Ook wordt Cindy regelmatig met een bitloos hoofdstel of neckrope gereden wat ze heel erg leuk vind. Cindy is ook vaak te zien bij ringrijwedstrijden.

Molly

Molly is het zusje van Prince. Molly is soms een eigenwijsje, maar vind het heel leuk om te rijden. Molly heeft bij haar vorige eigenaar altijd voor de koets gelopen.

Fiora

Fiora is ook een dochter van Hagena en dus het zusje van Shine. Fiora is een hele grote Haflinger. Fiora wil graag voor je werken en is net zo’n allrounder als haar oudere zus. Fiora is ook te zien bij het ringrijden.

Hagena

Hagena is een Haflinger met een talent voor dressuur. Ze heeft L2 wedstrijden gelopen en is ook vaak te vinden op ringrijden wedstrijden. Hagena krijgt heel vaak een veulentje en ze is een hele lieve en zorgzame moeder.

Remi

Remi is de zoon van Bella en geboren op de manege. Remi heeft vroeger dressuur en springwedstrijden gereden. Verder is Remi goed in ringrijden en buitenritten.

Sunny

Sunny lijkt op een klein koetje door haar vlekken. Sunny’s volledige naam is Surprise. Sunny is een knuffelkont en doet graag vrijheidsdressuur.

Toosje

Toosje is een speciale shetlander, omdat ze maar door één oog kan zien. Maar dat maakt voor Toosje niks uit want ze doet gewoon vrolijk met de rest mee.

Natusso

Natusso is een donker gekleurde haflinger. Natusso houdt van springen en voor de kar lopen. Hij wordt graag verwend en gepoetst.

Nander

Nander is een dressuur en spring haflinger. Bij zijn vorige eigenaar heeft hij dressuur wedstrijden gereden en is hij veel buiten geweest waardoor het nu een heel stabiel paard is. Nander is het lievelingetje van vele mensen en dat begrijpen wij. Nander loopt voor de kar en is ook vaak te zien bij ringrijwedstrijden.

Brittney

Brittney is een donker bruine Welsh pony en ze komt uit België. Brittney is een hele lieve pony die niet gelijk iedereen vertrouwd, maar als ze eenmaal een band met je heeft gaat ze voor je door het vuur. Brittney kan heel goed dressuur lopen en doet graag een sprongetje. Brittney kan ook ringrijden.

Winnetou

Winnetou is een mooie verschijning en een echte alleskunner. Van dressuur tot springen en van bosrit tot ringrijden. Winnetou is een gouden pony.

Smokey

Smokey is een rustige kinderpony die al op leeftijd is. Hij geniet van aandacht en snoepjes.

Kensi

Kensi is een bijzondere verschijning.
Ze is half Welsh pony en half Quarter horse, maar dat laatste is niet goed te zien. Ze is één van onze jongste manege pony’s en ze doet het ontzettend goed.
Ze leert iedere dag weer bij en ook de kinderen kunnen veel van haar leren.

Juan

Juan is een hele grappige welsh pony.
Hij loopt lekker door en is heel lief.
Hij houdt van aandacht en eten.

Links

ADRES

Haneveltweg 10
4332 SM Middelburg
Nederland (NL)

Hengstenhouderij: +31 (0)6 – 11 26 65 56
Manege: +31 (0)6 – 50 88 69 63
e-mail: info@stalgrootprooyen.nl

OPENINGSTIJDEN


Maandag t/m Vrijdag : 8.00 tot 21.00 uur
Zaterdag en Zondag : 8.00 tot 18.00 uur

Stal Groot Prooyen handelt in al haar aktiviteiten volgens de Algemene voorwaarden voor de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).
Deze algemene voorwaarden zijn door de FNRS gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder het nr 40409205 ten behoeve van haar leden.