Hengstenhouderij

Wij zijn verheugd u zeer interessante en aansprekende hengsten aan te kunnen bieden vanuit onze gecertificeerde hengstenhouderij. Met onze op prestatie geselecteerde hengsten uit bewezen sport en exterieur lijnen, hopen wij u dit jaar van dienst te mogen zijn.

Stal Groot Prooyen wenst u veel succes met uw fokkerij !

Stal Groot Prooyen

Inseminatiestation

Stal Groot Prooyen is een gecertificeerde hengstenhouderij.
Wij insemineren merries op een professionele manier via ons inseminatiestation.

Op stal staan prachtige hengsten met een uitstekende stamboeklijn. Kom gerust kijken of bekijk de pagina Hengstenhouderij voor alle hengsten.

U kunt uw merrie bij ons op het station of bij u thuis laten insemineren met iedere SWS-hengst. Het is ook mogelijk om uw merrie bij ons te stallen voor de inseminatie.

Voor informatie of advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Inseminatiestation
Inseminatiestation
Inseminatiestation
Geboorteservice

Geboorteservice

Naast de ‘gewone’ stalling van uw paard of pony biedt Stal Groot Prooyen de mogelijkheid om uw drachtige merrie bij ons te stallen, om vervolgens bij ons te bevallen.

Uw merrie wordt bij ons professioneel begeleid voor, tijdens en na de geboorte van het veulentje. We hebben jarenlange ervaring met de begeleiding van drachtige merries.

Met tien jaar ervaring als dierenartsassistente biedt Corneli de zekerheid dat de merrie een goede begeleiding krijgt voor en na het veulen. Na een paar dagen gaan moeder en veulen naar huis en zo kan het genieten voor de eigenaar beginnen zonder zorgen voor de bevalling.

Het is ook mogelijk de merrie bij ons op stal opnieuw te laten insemineren met iedere gewenste SWS-hengst. Dit kunnen wij voor u verzorgen vanuit ons inseminatiestation.

Neandro GP

Neandro GP zoon van Ceasar welke met King (Purioso) en Olympic Ferro twee veelzijdige topverervers heeft als voorvader.

klik hier voor meer informatie

ONZE ARABO-FRIESE HENGSTEN

DARK YNTE – 37,5% OX

Gelukkig terug in Nederland!
Dark Ynte geeft goede, veelzijdige en moderne sportpaarden, die in binnen- en buitenland gevraagd worden. Een bewezen tophengst met maat, goed karakter, temperament en prestatie.

klik hier voor meer informatie

Dark Laes

DARK LAES – 37,5% OX

Dark Laes vererft zijn mooie type en opvallend mooie manen. Geeft zeer veelzijdige sport- en recreatiepaarden met een gouden karakter en het mooie silhouet en de gangen van een moderne Fries.

klik hier voor meer informatie

Dark Felix

DARK FELIX – 18,75% OX

Dark Felix is een Danilo zoon met maat, massa en veel gangwerk. Een werkzaam, moedig sportpaard dat vooral interessant is voor wat fijnere type Friese en Arabo-Friese merries om een goed men- en dressuurpaard te fokken.

klik hier voor meer informatie

Dark Ilyas

DARK ILYAS – 18,75% OX

Dark Ilyas is een Laes zoon. Een kopie van zijn vader in uitstraling, werklust en karakter. Een teamspeler in de aangespannen sport, vooral interessant bij de drukkere Friese en Arabo-Friese merries.

klik hier voor meer informatie

ONZE HAFLINGER HENGSTEN

Liz. Neidhart

LIZ. NEIDHART

Liz. Neidhart is een zoon van ’s werelds bekendste N-lijn hengst Liz. Nordtirol en de elite merrie Melissa, die in haar lange succesvolle carrière vrijwel nooit is geklopt. Via zijn vader zorgt Liz. Neidhart voor de nodige bloedspreiding binnen de moderne haflingerfokkerij.

klik hier voor meer informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

De dekgelden zijn excl. BTW en afdracht.

Het is mogelijk uw merrie voor dekking te stallen op Stal Groot Prooyen. Het verblijf op Stal Groot Prooyen is geheel voor eigen risico.

Dekking van merries geschiedt onder de algemene voorwaarden van de bond van hengstenhouders.

Het dekseizoen eindigt op 1 september 2024. Gustverklaring dient uiterlijk voor 01-10-2024 in ons bezit te zijn.

Alle hengsten dekken via K.I.

Kosten verzenden sperma + behandelingskosten zijn voor rekening van de eigenaar van de merrie.

Onze transporten tussen hengstenhouder en fokker worden verzorgd door HippoXpress.

Wanneer u gebruik maakt van een eigen hengst van Stal Groot Prooyen betaald u dit dekseizoen het volledige dekgeld. Bij gust van uw merrie kunt u het volgende dekseizoen opnieuw gebruik maken van één van onze hengsten zonder dekgeldkosten.

Stal Groot Prooyen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte of letsel aan mensen, dieren, vervoersmiddelen of anderzins zowel tijdens verblijf als transport.

U kunt uw merrie bij ons op het station of bij u thuis laten insemineren met iedere SWS – hengst. Tevens kunt u uw merrie bij ons stallen voor inseminatie.

HippoXpress

ADRES

Haneveltweg 10
4332 SM Middelburg
Nederland (NL)

Hengstenhouderij: +31 (0)6 – 11 26 65 56
Manege: +31 (0)6 – 50 88 69 63
e-mail: info@stalgrootprooyen.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m Vrijdag : 8.00 tot 21.00 uur
Zaterdag en Zondag : 8.00 tot 18.00 uur

Stal Groot Prooyen handelt in al haar aktiviteiten volgens de Algemene voorwaarden voor de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).
Deze algemene voorwaarden zijn door de FNRS gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder het nr 40409205 ten behoeve van haar leden.