Manege

Manege

Onze manege bestaat sinds 1999 en is in de loop der jaren flink uitgebreid. Wij hebben de beschikking over ruime binnen- en buitenboxen, een flinke weidegang en een rijhal van 800 m2. Vanuit onze gezellige kantine zijn de verrichtingen van ruiter en paard op een plezierige manier te volgen.

Wij geven rijlessen voor zowel beginners als gevorderden op onder meer het gebied van dressuur en springen. Daarnaast verzorgen wij cursussen koetsiersbewijs enkel- of tweespan. Ook het ringrijden, een tak van paardensport die in Zeeland heel erg populair is, kan tot in de puntjes worden geleerd.

U kunt bij ons terecht voor stalling van uw paard of pony. Wij hebben de beschikking over ruime binnen- en buitenboxen, solarium, paardendouche, longeerhal, binnen- en buitenbak en natuurlijk weilanden voor in de zomer. Naast de ‘gewone’ stalling van uw paard of pony kunt u ook uw drachtige merrie bij ons te stallen, om vervolgens bij ons te bevallen.

Manegelessen

Wij hebben voor iedereen een geschikte les op onder meer het gebied van dressuur en springen; van beginners tot gevorderden.

Als nieuwe ruiter krijgt u eerst een proefles, daarna kijken we welke les het beste past. Dat kan in een groep zijn of individueel, op een van onze paarden of die van uzelf.

Lesdagen : maandag t/m zaterdag

We hebben een ruime binnen- en buitenbak en werken met gediplomeerde instructeurs.

Onze stal is in het bezit van het Veiligheidscertificaat.

Vanzelfsprekend werken wij als FNRS-manege met het ruiterpaspoort, waarin de verrichtingen van ruiter en paard worden opgenomen. Het is mogelijk om het FNRS-ruiterpaspoort bij ons op stal te halen. Daarnaast kunt u als manegeruiter deelnemen aan de FNRS-dressuurwedstrijden die bij ons op stal worden georganiseerd.

Lesgeld


Afmelden van een les minimaal 24 uur van te voren.
Een leskaart is drie maanden geldig.
Maximaal gewicht ruiter 90 kg.
Voor informatie over het leasen van een paard of pony of het huren van een ringrijpaard kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

 • 10 rittenkaart 1 uur
  130,00 euro
 • 10 rittenkaart 45 minuten
  90,00 euro
 • 10 rittenkaart pensionklant
  65,00 euro
 • Losse les 1 uur
  18,00 euro
 • Losse les 45 minuten
  13,00 euro
 • Proefles 1 uur
  13,00 euro
 • Proefles 45 minuten
  9,00 euro
 • Privéles 1/2 uur
  27,50 euro
 • Privéles pensionklant
  15,00 euro
Wij zijn officieel ponymeter voor de KNHS

FNRS kwaliteitswaardering

De FNRS-ruitersportcentra staan voor hoogwaardige kwaliteit en veiligheid en een hoge mate van klantvriendelijkheid.

Om de keuzevrijheid van klanten een handvat te geven, heeft de FNRS een jaar of twintig geleden een kwaliteitsbeoordeling in de vorm van een sterrensysteem ontwikkeld.

FNRS-ruitersportcentra worden tijdens een periodieke keuring gekeurd voor het veiligheidscertificaat en het sterrensysteem door een onafhankelijke inspecteur. Deze dient vast te stellen of het bedrijf nog voldoet aan de eisen die gesteld zijn aan het veiligheidscertificaat en maakt een keuringsrapport op.

Tijdens de keuring wordt er onder andere gekeken naar de accommodatie, voorzieningen en de mogelijkheden, maar ook naar het beleid, instructie en uiteraard de verzorging en welzijn van de paarden en pony’s. De behaalde punten in het keuringsrapport geven aan hoeveel sterren behaald worden, met een maximum van vijf sterren.

De door de FNRS aan ons toegekende vier sterren geven u de zekerheid dat onze manege voldoet aan de eisen, die belangrijk zijn om op een verantwoorde wijze te leren paardrijden en om te gaan met paarden en pony’s.

Links

ADRES

Haneveltweg 10
4332 SM Middelburg
Nederland (NL)

Hengstenhouderij: +31 (0)6 – 11 26 65 56
Manege: +31 (0)6 – 50 88 69 63
e-mail: info@stalgrootprooyen.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m Vrijdag : 8.00 tot 21.00 uur
Zaterdag en Zondag : 8.00 tot 18.00 uur

Stal Groot Prooyen handelt in al haar aktiviteiten volgens de Algemene voorwaarden voor de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).
Deze algemene voorwaarden zijn door de FNRS gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder het nr 40409205 ten behoeve van haar leden.